Házassági Tanácsadó

Bizalom egy örömteli kapcsolatban

Házassági felkészítés, jegyesoktatás

Eljegyezték egymást. Az esküvő dátuma ki van tűzve. Életük legnagyobb, legboldogabb napja már csak néhány hónapnyira van…
Ez az életben egyszeri ünnepség megérdemli a figyelmüket. De nem felejtkeztek el valamiről?

Mint minden fontos emberi kapcsolatra, úgy a házasságra is igaz, hogy akkor fognak sokat „nyerni” belőle, ha sokat is fektetnek bele. A sikeres házasság időt, erőfeszítéseket és elkötelezettséget igényel a párjuk és a kapcsolatuk iránt.

Milyen pluszt adhat a házassági felkészítés/jegyesoktatás?

Alkalmat ad, hogy magunkkal és szerelmünkkel is tisztázzuk elvárásainkat, és mindazt az értéket is, amit egymás életéhez készülünk hozzáadni.

A házasságra való alapos felkészülés arra ösztönzi a jegyespárt, hogy közösen tekintsék át, fedezzék fel együtt az érzéseket és gondolatokat, amiket táplálnak, éreznek. Ezek hatással lesznek arra, ahogyan majd döntéseket hoznak egy adott helyzetben.


Amikor a jegyespár egybekel, magukkal hozzák a házasságukba a reményeiket, álmaikat, mindazt a sok jót, ami összehozta őket. Ugyanakkor majdnem minden esetben hoznak egy „csomagot” (vér szerinti családból hozott minták, szokások; és személyiségvonások) is, ami egy meghatározó tényező lesz egész életük, házasságuk során. Az élethosszig tartó szeretetkapcsolat leleplezi a férfi és a nő jó és a kevésbé jó jellemvonásait is.

A házassági felkészítés/jegyesoktatás során a jegyespár a házassági tanácsadóval közösen áttekinti ezeket a sajátságokat, és választ keresnek az alábbi és ezekhez hasonló kérdésekre is:

A különbözőségekből hogyan lehet előnyt kovácsolni?

Hogyan ismerjük fel és töltsük be egymás érzelmi szükségleteit?
Hogyan őrizhetjük meg a romantikát?
Hogyan vitatkozzunk egymással?

A jegyesoktatás, házassági felkészítés menete:

Az első konzultáción kerül sor Prepare/Enrich (felkészülés/gazdagítás) házassági tesztek közül a PREPARE csomag (felkészülés) házasságra készülő, gyermektelen párok számára készült teszt kitöltésére.

A teszt az alábbi témaköröket érinti:

A házasság iránti elvárások
• Személyiség
• Kommunikáció
• Konfliktuskezelés
• Pénzügyek
• Szabadidő
• Szexualitás
• Gyerekek és szülői szerep
• Család és barátok, rokonok
• Szerepértelmezés
• Lelkiség


A további alkalmakon a kiértékelt teszt alapján haladunk tovább a fenti kérdések mentén, a jegyespár kapcsolatához igazodva a pár személyre szabott tanácsadási programjában.

Jegyespárok, akik gyermeket nevelnek:

Az ő számukra készült a Prepare MK házassági teszt csomag.
Azaz házasság előtt álló párok részére, akik közül legalább az egyik félnek van gyermeke egy korábbi partnertől (mozaikcsalád).
 

Kövess minket a Facebookon is


ψυχοθεραπεια